sâmbătă, 7 aprilie 2012

"A fost odata ca niciodata" (4)

Bună fetelor [>:D<] A venit vremea următoarei povești din seria "A fost odată ca niciodată" [:)]

VALE TINA

 Fluturas si visul

 - Nuuuuu, nuuuuu!!! Nu se poate!! Fugi, salvează-te, te rog, lasă-mă pe mine!! Nici măcar nu mă cunoști!!"
 - Fluturaș!! Fluturaș!! 
 Bunica o zgâlțâia de zor pe Fluturaș în speranța că aceasta se va trezi cât mai repede din coșmarul pe care-l avea.
            - Fluturaș, trezește-te scumpo, nu e decât un vis urât... Hai Fluturaș, luptă-te cu somnul, hai...
 Deodată, micuța ghemuită, tresare... Se trezește...
- Bunico, iar am avut coșmarul ăla!! Nu mai înțeleg nimic!! Ce sens au lucrurile astea pe care le visez?! Cine e baiatul acesta care vrea sa ma salveze din acea casa in flacari? Nu inteleg de ce visez mereu acelasi lucru si niciodata nu pot sa visez si finalul. Totul se termina in momentul in care casa arde din temelii, iar acest baiat vine si ma salveaza. Intra in foc pentru mine. Cand ma aude strigand ‘Ajutor!’ nici nu sta pe ganduri si intra in curte, vine in casa si ma se apropie de scari pentru a ajunge la mine. El pare mult mai mare decat mine, bunico.
-Scumpa mea, acest lucru este doar in imaginatia ta si cu cat te gandesti mai mult la el cu atat il vei visa mai des. Hai sa iti dea bunica placintica si ai sa vezi ce repede uiti de acest micut cosmar.
Acest vis urat o urmarea pe Fluturas de fiecare data cand mergea la bunici.
De fiecare data cand venea aici, bunica o adormea sub umbra unui cires bogat. Ii spunea fel de fel de povesti, iar fetita iubea sa asculte tot ce spunea bunica.
Ani au trecut, Fluturas s-a facut mare si nimeni nu o mai striga cum o facea bunica. Acum toti apropiatii ii spuneau Malina ( asa cum o si chema de fapt).
Malina avea deja 25 de ani. Lucra, locuia singura intr-un apartament cu 2 camere. O ducea bine. Iesea cu prietenii in week end, iar cu prietena ei cea mai buna , Alina, se vedea aproape in fiecare seara. Ieseau , in orasul lor micut si linistit, sa manance, sa se plimbe. Alina era cu 2 ani mai mare decat prietena ei, dar nu conta. Cele doua se intelegeau foarte bine. Isi povesteau tot ce li se intampla peste zi. Alina era maritata si avea un sot iubitor. Malina tocmai ce se despartise de un baiat la care tinuse destul de mult, dar care o inselase. Nu isi mai dorea momentan o relatie pentru ca nu simtea acest lucru si nici nu gasise un baiat bun. Ei nu ii placea sa iasa cu cineva doar de dragul de a iesi sau sa se implice intr o relatie doar pentru ca asa era cool sau pentru ca baiatul respectiv avea masina, bani, casa si alte lucruri de genul.
Malina era o fata inalta, blonduta si cu ochii albastri exact cum ii avea si bunica.
Ce mult ii ducea lipsa bunicutei. Bunica murise in urma cu cativa ani din cauze unei boli la inima. Bunicul nu a mai trait nici el mult. Era greu pentru el sa traiasca fara scumpa si iubita lui sotie.
Casa bunicilor a ramas pustie. Era o casa la curte, cu 4 camere: doua camere la parter plus bucataria si o baie, iar la etaj mai era o baie, plus alte doua camere. Bunica avusese mai multi copii: 4. Si etajul era al copiilor: cele doua fete stateau intr o camera, iar cei doi baieti in cealalta camera. Mama Malinei era cea mai mica dintre toti copii si era cea mai apropiata de parinti. Din acest motiv a dorit ca si Malina sa stea mult timp alaturi de parintii sai, in special de mama.
Malina , la randul sau, a fost singura la parinti, dar pentru ca atat mama cat si tatal ei lucrau foarte mult, in primii ani din viata, ea a stat mai mult la bunici.
Fluturas lucra ca si contabila intr-o firma destul de importanta din orasul ei. Era o munca obositoare, mai ales pentru ca pe langa job-ul pe care il avea, isi mai luase cateva firme mai micute in care era tot contabila, dar isi facea treaba de acasa. Vroia sa isi stranga bani pentru o vacanta frumoasa in afara tarii. Macar in concediu sa se simta bine daca in restul anului era destul de ocupata si nu avea timp aproape de nimic. Isi incepuse lucrul de mai bine de un an. Deja se cunostea cu toata lumea din firma si se intelegea bine cu oricine. Malina nu era o persoana certareata. Daca vedea ca nu se intelege cu o persoana, statea cat mai departe de acel om si nu lasa loc de cat de ‘Buna ziua!’.
Vara se apropia si concediul de asemenea. Malina stai ca anul acesta nu o sa faca cine stie ce in concediu. Vroia sa mearga in casa bunicilor sa mai faca curat si sa vada cum mai stau lucrurile pe acolo. In perioada aceasta toata curtea bunicilor era plina de flori, dar de cand batraneii au murit, se vedea ca nu mai are nimeni grija de pomii fructiferi, de gradina cu flori, de casa.
Dupa cum isi propuse, in prima zi de concediu isi facu bagajul sa plece la casa mult iubita a bunicilor. Odata ajunsa incepu sa faca curatenie generala. Praful se asezase comod pe toata mobila, pe jos, pe oriunde. Isi aducea aminte de povestile spuse de bunica, de vorbele ei calde si dulci. Bunicii o alintau cel mai mult. Nici bunicul nu era rau cu ea, dar tot bunica era cea care ii indeplinea orice dorinta. Trebuia doar sa spuna ce isi doreste si cat de repede era posibil se si indeplinea.
Dupa 2 zile de curatenie generala in casa, Malina se gandi sa o cheme si pe Alina pe la ea. Sa stea un week-end impreuna ca fetele. Sa manance orice de la pizza pana la inghetata cu ciocolata. Sa nu gateasca prea mult nici una dinte ele . Alina a fost de acord mai ales ca si sotul ei era plecat din oras si ar fi trebuit sa stea singura in casa.
Alina a ajuns destul de repede la Malina. Tot sfarsitul de saptamana au stat in pijamale si au ascultat muzica la maxim. Cantau, dansau, mancau numai dulciuri si orice fel de mancare de la fast food. Au fost doua zile frumoase. Alina s-a reintors acasa, iar Malina a preferat sa mai ramana cateva zile.
A doua zi dupa ce a plecat prietena ei, Malina auzi ca cineva ii bate la usa. Se duse sa deschida. Era un tanar dragut pe care Fluturas a avut impresia ca il cunoaste de undeva, dar nu stia de unde. Baiatul se prezenta. Il chema Mihai, era un vecin, dar cum Malina nu mai trecuse pe la casa bunicilor de mult, nu stia cine s-a mai mutat in zona. Tanarul o informa pe fata ca in 2 zile se va face un control de rutina la tevile de apa si gaze din fiecare curte si a intrebat-o daca va mai sta pana in ziua respectiva. Malina ii spuse ca nu stie clar, dar daca este ceva important va mai ramane. Si a mai ramas.
Intr-una din dimineti, Malina se trezise foarte prost dispusa si cu o durere mare de cap. Nu avea nici o pastila la ea si nici nu mai cunostea pe nimeni dintre vecini care sa ii imprumute una. Iar  Mihai, nu stia exact unde locuieste acesta.
Se duse in bucatarie sa isi faca ceva de mancare. Ii placeau mult supele. Puse totul la fiert si se duse in camera sa stea putin intinsa. La un moment dat o lua somnul si uita de mancarea pusa pe foc.
Cand se trezi, se sperie pentru ca mirosea puternic a fum. Isi aduse aminte de mancarea lasata pe foc, si se grabi sa coboare scarile pentru vedea ce s a intamplat. La parter, totul era in flacari. Fumul era mult mai puternic pe scari decat observase ea din camera. Malina era foarte speriata. Nu stia ce sa faca si totul parea un vis urat, un cosmar mai exact. Unul dintre cele mai urate. Totul i se parea familiar, dar nu putea sa isi dea seama de unde. O lua la fuga pana in camera ei, deschise geamurile si incepu sa strige dupa ajutor. Nu putea sa sara pe geam pentru ca distanta era destul de mare si spera ca cineva sa o ajute. Nu putea sa vada cine stie ce pe geam. La un moment dat auzi o voce:
-       Malina, stai linistita! Vin imediat!
Era vocea lui Mihai. Isi dadu seama de ea in momentul in care il vazu pe acesta apropiindu-se de casa.
-       O  sa incerc sa intru in casa. Nu te panica, totul o sa fie in regula.
Malina era speriata. Intrase deja in panica, nu avea cum sa nu o faca. Era o situatie grea care putea sa se sfarseasca cu moartea ei.
Mihai ocoli casa. Malina crezu ca o sa fuga si nu o sa faca nimic.  In cateva minute baiatul se intoarse .
-Stai linistita , ii spune. Voi incerca sa intru in casa si sa ajung la tine. Voi intra prin spate pentru ca usa de acolo este mai fragila si voi reusi sa urc scarile.
In 10 minute, Mihai deja ajunsese la Malina. O lua in brate si o anunta ca pompierii sunt pe drum.
-Focul de jos se pare  ca a pornit din bucatarie. Probabil de la gaze sau cine stie. Putem sa iesim tot pe jos, in cazul in care focul nu s-a marit.
Intre timp ajunsera si pompierii. Acestia se miscara repede si in cateva secunde deja erau in fata casii, cu furtunele de apa in actiune. Scara pompierilor era deja ridicata si se apropie de geamul camerei in care cei doi se aflau. In cateva momente, Malina si Mihai deja erau scosi din casa. Mihai isi dadu seama ca Malina e inca foarte speriata si o mai stranse puternic in brate si incerca sa o calmeze. Malina isi inchise ochii. Se simtea mult mai bine in bratele lui Mihai si in momentul in care il imbratisa a doua oara, isi dadu seama de unde il cunostea. Visul ei din copilarie, din casa aceasta, in care un tanar o salva din flacarile mari devenise adevarat. Totul era ciudat. Isi aduce aminte ca Mihai cel din vis era exact la aceasi varsta cu cel de acum, dar ea era o fetita pentru ca nu se putea vedea ca pe un adult.
In momentul in care Mihai o vazu atat de debusolata, nu stiu de ce, dar simti nevoia de a o saruta. Malina se trase putin in spate, dar pana la urma se lasa sarutata si desi inca i se mai parea ciudat, acela fusese unul dintre cele mai frumoase momente pe care le traise alaturi de un baiat pana in atunci.
In seara aceea, Malina dormi la Mihai pentru ca in casa ei era clar ca nu poate sa mai ramana. Afla ca acesta locuia singur si baiatul chiar ii spuse ca ii face placere sa mai fie cu cineva in casa. Singuratatea il omoara.
 A doua zi cand Malina se hotara sa plece a casa pentru ca aici nu avea ce sa mai faca. Trebuia sa ia legatura cu cei de la asigurarea locuintei, dar nu stia daca mama ei avea asa ceva pe casa bunicilor.
Mihai o ruga sa mai ramana cateva zile la ea. Mai vorbesc, mai glumesc.
-Poti sa mai stai. Sper ca nu ti se pare ciudat ce te rog, avand in vedere ca ma cunosti de cateva zile.
Malina se gandi ca oricum este inca in concediu si daca s-ar duce acasa probabil ca nu ar avea ce sa faca asa ca accepta. In plus, incepea sa il simpatizeze pe Mihai si ii facea mare placere sa stea langa el. Se simtea atrasa de persoana lui si avea impresia ca il cunoaste de mult.
Dupa acele zile petrecute impreuna, ci doi descoperisera ca au multe lucruri in comun si au devenit de nedespartit. Dupa jumatate de an in care se vedeau aproape zilnic au hotarat sa se logodeasca.
Pentru Malina, viata a inceput sa fie din ce in ce mai dulce alaturi de Mihai. Daca ar fi stiut ea ca acel vis ar fi devenit realitate intr-o buna zi, ar fi fost fericita sa stie ca totul se va termina atat de bine.
-SFARSIT-
Vă place?!

Vă pup [>:D<]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...